Klantenservice

Contact : [email protected]  
Tel.: 0638387757

Heb je vragen of opmerkingen of wil je een artikel bestellen dat niet (meer) op de site staat ; stuur ons een bericht en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Wil je toch liever even komen passen voordat je bestelt? Dat kan. Maak even een afspraak via de mail en je bent welkom op onderstaand adres. Ook nu in deze "rare tijd" kun je altijd veilig  onze winkel bezoeken daar wij op afspraak werken bent u altijd als enigste klant in onze winkel, wel zo veilig.

Service met een glimlach

Wij reageren altijd met een glimlach. Je krijgt steeds antwoord op al je vragen. Wij stellen bij alles wat we doen jou centraal. Ook wanneer je bijvoorbeeld een produkt retour zendt, krijg je steeds het bedrag terugbetaald in plaats van een kortingsbon.
 
Ik zie "Mollie" op mijn afschrift staan, wat betekent dit?

Mollie b.v. handelt de betalingen via Ideal van de webshop af, waardoor je deze naam op je afschrift kan zien staan.

Contactgegevens 

Portugesewol
Breemortelweg 17a
5753 RH Deurne
E-mailadres: [email protected]
Tel : 0638387757
KvK-nummer:61207406
IBAN : NL68RABO 0188 6520 94

1 Wasinstructies
1.1 Hoe voorkom ik pillen van de wol en hoe verwijder ik dit?

Een wollen trui, vest, poncho  of omslagdoek die gaat pillen ziet er vaak wat onverzorgd uit. Met een paar eenvoudige tips kan jouw favoriete winterkledingstuk nog lekker lang mee!

Vroeger of later ontstaan er pillen in je wollen kledingstuk. Pillen is namelijk een effect van het dragen van wol. Het ontstaat door wrijving van de wol tegen andere materialen. Het is haast niet te voorkomen. Wil je de pillen verwijderen?

  • Neem een scherp en schoon mesje en ‘snijd’ de pillen er voorzichtig af.
  • Je kan de pluisbolletjes ook verwijderen met een rubberen borsteltje dat je gebruikt om suède mee te reinigen. Je schraapt er de pillen van je keldigstuk mee af. Doe dit niet te ruw om beschadiging van de stof te voorkomen.
  • Er zijn speciale apparaatjes verkrijgbaar om de pillen van je kleding te verwijderen. Investeer in een goed pilapparaat van bijvoorbeeld Repeat of gebruik The Laundress Sweater Stone of Sweater Comb. Zachtjes over de wol wrijven en weg zijn de pluisbolletjes.
  • Laat je je kostbare wollen trui liever door een professional behandelen? Breng het dan naar een stomerij; zij zullen de pillen vakkundig voor je verwijderen.

Voorkom pluisbolletjes

  • Hoewel het op den duur niet te vermijden is, kun je wel een paar tips in acht nemen om pillen te voorkomen:Vouw je kleding netjes op, in plaats van je kleding op te hangen.
  • Was je wollen kleding niet te vaak. Als je het wast, was het dan in een waszakje in de wasmachine op het fijne wolwasprogramma of zoals aangegeven in het label.
  • Was het kledingstuk binnenstebuiten.
  • Laat het kledingstuk drogen in de buitenlucht.
  • Was je het kledingstuk met de hand? Wrijf het dan niet tegen elkaar om te wassen maar knijp het sop door de stof. Leg daarna je kledingstuk plat neer om te drogen (zo voorkom je uit trekken).
  • Nieuwe wollen trui? Leg hem eerst een paar uur (of een nacht) in de vriezer, verpakt in een plastic zak. Dat vermindert de kans op pillen. Bovendien schijnt de wol minder een statisch effect te krijgen (dat het tegen je lijf ‘aanplakt’ of je haar er springerig van wordt).
1.2 Wat zijn de wasinstructies voor de produkten van portugese wol ?
Wasinstructies: Machinewasbaar op wolprogramma 30° / 40°  Liggend drogen, geen wasverzachter gebruiken. Wollen producten nooit in de droger stoppen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »