Over ons

Producten:

Duurzame, wollen, producten voor zowel dames, heren als kinderen.  De wol en vachten komen van Portugese schapen. Deze schapen trekken meestal nog met de herder in kuddes rond in het Portugese landschap. De truien en pantoffels worden in hele kleine, plaatselijke bedrijfjes gemaakt, volgens traditionele, ambachtelijke methodes.


De gebreide artikelen worden o.a. gemaakt in een klein bedrijfje in het noorden van Portugal. Hier zijn 6 dames werkzaam die op Brother grofbreiers de producten breien en verder afwerken. Ook is er nog een grote groep dames die thuis breien en hun producten aanleveren. Doordat er zoveel handwerk in het product zit, kunnen ze onderling verschillen.
Ze zijn met recht trots op hun ambachtelijk en duurzaam eindproduct!

De gebreide artikelen bestaan uit een combinatie van wol en acryl. Hierdoor zijn ze zeer makkelijk in onderhoud, sterk, comfortabel en heerlijk warm. Zeer geschikt als outdoorkleding voor elk seizoen, en doordat ze niet gevoerd zijn, ook zeer geschikt om binnenshuis te dragen.

De schapenvacht slippers, pantoffels en babyslofjes worden gemaakt door een klein bedrijfje ten noorden van Lissabon, in de bergen. Monica en een paar vaste medewerksters zorgen ervoor dat deze mooie natuurproducten van top kwaliteit zijn!
De schapenvacht wanten en handschoenen worden ook allemaal met de hand gemaakt bij dit zelfde bedrijfje waar ze dus  gespecialiseerd zijn in leer producten.

De suède producten zijn gemaakt van 100% schapenvacht.  Dit is een zuiver natuurproduct.
Schapenvacht producten reguleren de warmte op een natuurlijke manier.  Koude voeten en handen worden opgewarmd, en omdat de schapenwol ademt en vocht afgevoerd wordt, blijven ze op de gewenste temperatuur. Hierdoor zijn ze in elk seizoen te dragen.
Natuurproducten hebben hun eigen charmes, ze zijn nooit helemaal hetzelfde. Schapenwol is zo’n natuurproduct, elk schaap heeft zijn eigen wolkleur. Hierdoor kan het zijn dat de wollen binnenkant en de wollen randen van de slippers, pantoffels, wanten en handschoenen, qua kleur afwijken van de afbeeldingen op onze website.

 

Over ons:

Portugal kent nog veel kleine familiebedrijfjes waar prachtige handwerkproducten gemaakt worden. Wij gebruiken deze producten al jaren en weten uit ervaring hoe fijn ze zijn, en hoe goed ze in ons Noord Europese klimaat passen. Ook brengen wij al jaren deze producten mee voor familie, vrienden en bekenden. De ‘bestel-lijsten’ werden elke keer langer.
De economische crisis van een paar jaar geleden, die voor hele zware tijden in Portugal zorgde, bedreigde het voortbestaan van deze bedrijfjes en hun producten. Met deze webshop gaan we een stap verder; door hun producten te verkopen kregen deze bedrijfjes weer meer kans om te kunnen blijven bestaan.
Het principe hierin is Fairtrade – een eerlijke prijs voor de producent en zijn duurzame, traditionele producten van hoge kwaliteit. De verkoopprijzen worden zo laag mogelijk gehouden, zodat ze voor een breed publiek toegankelijk zijn. Ook onze klanten profiteren zo van een Fairtrade principe!

De ‘nieuwe’ manier van zaken doen, waar wij in geloven.

 

Benieuwd naar het productie proces van deze heerlijke warme producten?

Neem gerust een kijkje achter de schermen!